[pic=99_1255896158.jpg]Na de 4 op 6 tegen ’s Gravenwezel en Merksplas stond Herentals voor een lastige verplaatsing naar Rapid Leest. Bij de bezoekers nog steeds geen Van Rompaey en Van Aerschot, bovendien waren ook Moons en Ver Elst out met blessures. Wel van de partij was Steven Van Orshaegen die meteen een basisplaats wist te versieren na maanden blessureleed. [b]Al na 1' 0-1[/b]De partij kon eigenlijk niet beter beginnen voor rood-wit. Coomans probeerde het vanop afstand maar zijn schot werd door doelman Vanhalle gelost. Coart was echter goed gevolgd, kreeg het leder pardoes voor de voeten en nam dit cadeau met dank aan, 0-1 in de eerste minuut. Leest probeerde onmiddellijk te reageren maar het verre schot van Yachou ging naast. De wedstrijd ging goed over en neer maar beide teams hadden het moeilijk in de zone van de waarheid, pogingen vanuit de tweede lijn werd dan ook de meest gekozen optie. Coomans vuurde op die manier een pegel af die een metertje over ging en alweer Yachou dwong Van Den Schoor helemaal gestrekt te gaan. Een bedrijvige Joeri Coomans was er halverwege opnieuw dichtbij maar zijn schot werd afgeblokt. In de slotminuten van de eerste helft stak de thuisploeg een tandje bij en kwam één keer heel dicht bij de gelijkmaker. Na een combinatie trapte Verbruggen de bal echter ver naast en in de slotminuut kon Blommaert na een corner op doel koppen maar Van Ende en de deklat hielden Rapid van de 1-1.[b]Voorsprong behouden, rood Coomans voor duwen [/b]Voor de eerste keer dit seizoen trok VC Herentals dus met een voorsprong de rust in en het inspireerde de bezoekers ook om de eerste aanval van de tweede helft op te zetten. Een leuke actie die begon bij Coart en Oteng als tussenstation had eindigde bij Benijts die echter net iets te ver moest uitwijken waardoor het gevaar uit de actie verdween. Even later werd Coomans aan de zijlijn onnodig tegen de omheining geduwd, Joeri reageerde met een kleine duw terug en kreeg prompt rood onder de neus geschoven van de tot dan toe goed leidende scheidsrechter. Een wel erg zwaar verdict waar geel meer op zijn plaats was geweest. Vanaf toen bekende de scheids kleur en bijna elke betwistbare fase werd in het voordeel van de thuisploeg gefloten. Dat prikkelde VC blijkbaar extra want Coart nam de bal in één tijd op de slof maar doelman Vanhalle kon in extremis nog met één hand redding brengen. Spits Paepen werd vervangen door Smeyers om meer controle op het middenveld te krijgen maar er was een sublieme redding van Van Den Schoor nodig op een kopbal van Blommaerts. [b]Moord en brand[/b]De thuisploeg schreeuwde moord en brand dat de bal over de doellijn gegaan was maar dat feest ging terecht niet door. Met een mannetje meer voerde Rapid de druk wat op maar de organisatie van Herentals hield goed stand. Rooze kreeg nog een goede kans maar zijn schot was beneden alle niveau. Herentals legde nog één schitterende aanval op de mat, Coart lanceerde Benijts maar de voorzet van Kristof werd nog in extremis weggekopt. Een slotoffensief zat er niet echt meer in waardoor Herentals de drie zeer belangrijke punten uit Leest meegraait.[b]Voor elkaar alles bij Henco-Pollet-boys[/b]In tegenstelling tot de eerste 45 minuten vorige week tegen Merksplas, zagen de toeschouwers nu wel een Herentals dat 90 minuten lang werkte voor elkaar. Iedereen haalde een goed niveau en de neuzen wezen allemaal in dezelfde richting. Met deze mentaliteit hebben onze jongens dus ook bewezen tegen de betere ploegen te kunnen winnen. Met de thuismatch tegen Tubantia en de verplaatsing naar Heikant staat VCH alweer voor een belangrijk tweeluik. Lukt het om in deze twee wedstrijden minstens een 4 op 6 te nemen, dan kan de trein misschien wel definitief vertrokken zijn. Tegen Tubantia moet VC wel Van Ende missen die roodgeschorst is. Met een beetje geluk kunnen Moons en Ver Elst wel gerecupereerd worden. VCH – Tubantia, zondag om 15u.[i]Verslag Kurt & Wendy Van Leemput/VC/ThalsFM.[/i] [i]Foto archief ThalsFM.[/i]